//
“Aktüer Dünyası” Nedir?

Basit bir amacımız var aktüerya alanında Türkçe kaynak birikimine katkıda bulunmak ve bilginin kolay, basit bir dil ile ve güvenilir bir şekilde yayılmasını sağlamaktır. Güvenilir diyoruz çünkü blogta yer alan her yazı bilimsel makaleler ve yayınlar incelenerek ve derlenerek oluşturulmaktadır. Tek fark konunun basit bir dil ile anlatılmasıdır.

Blogta yer alan yazılarda isimlerimiz paylaşılmamakta takma isim ile yayınlamaktadır nedeni ise isimden çok bilginin ve çalışmanın ön plana çıkmasını istemekteyiz. Gün gelecek pekte büyük olmayan bu camiada kim olduğumuz elbet anlaşılabilecektir. Ama şunu söyleyebiliriz 10 yılın üzerinde sektör tecrübesi olan yüksek lisans derecesine sahip, kaliteyi hedefleyen aktüerler olarak yeni mezun ve henüz işe başlayan meslektaşlarımıza yaptığımız iş ile ilgili özet bilgiler vermeyi hedefledik.

İncelenen konuları akademik, sigorta sektörü ile ilgili incelemeler ve diğer konular olmak üzere ayırabiliriz. Her bir yazının kendi içerisinde bir yazım dili olacaktır kimi zaman akademik bir dil, kimi zaman sektör incelemelerinde sektör dili ve diğer yazılarda ise daha rahat bir dil kullanılacaktır. Amacımız bir sayfayı geçmeyecek paylaşımlar ile konuları özetlemektir.

Tartışma

“Aktüer Dünyası” Nedir?’ için 2 yanıt

  1. Bu bölümü yazmayı düşünüyorum.

    Beğen

    Posted by Süleyman | 7 Ağustos 2018, 13:23
  2. Bence Yaptığınız bu çalışma sayesinde gelecek meslektaşlarıma ışık tutuyorsunuz. başarılanızın devamını dilerim.

    Beğen

    Posted by vedat | 16 Ekim 2018, 18:55

Yorum bırakın

İletişim

E-Posta: aktuerdunyasi@gmail.com
Twitter: aktuerdunyasi
Web: www.aktuerdunyasi.com

Bu blogu takip etmek ve yeni gönderilerle ilgili bildirimleri e-postayla almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 1.108 aboneye katılın

Blog İstatistikleri

  • 131.540 tıklama
Follow Aktüer Dünyası on WordPress.com